Witajcie Kochani !
Dziś piękny słoneczny dzień rozpoczynamy z dużą dawką energii i super pozytywnego nastawienia.
Co słychać u mnie? Szkolę się, rozwijam i nie stoję w miejscu. Powoli szykuje się coś całkiem nowego w moim życiu i bardzo mnie to cieszy, ale o niczym narazie Wam nie powiem :D Chyba większość osób lubi niespodzianki :D
Dobrze, koniec tych niewiadomych, czas podać Wam przepis na pyszny omlet, który nadaje się jako śniadanie, obiad a nawet kolacja, to Wy wybieracie kiedy chcecie go zjeść :)
Składniki na 1 porcję:
- 3 średnie jajka
- garść umytych liści świeżego szpinaku
- 2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanej drobno cebuli
- sól i pieprz
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Jajka dokładnie ubić z solą i pieprzem. Rozgrzaną patelnię lekko posmarować olejem kokosowym, wsypać cebulą i lekko ją podsmażyć. Następnie wlać na patelnie jajka, posypać szpinakiem i natką pietruszki. Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu aż jajka nie będą płynne.
Gotowe! Najlepiej podawać z warzywami (to ta najzdrowsza wersja), ale równie dobrze możecie zjeść to na kanapce (pełnoziarnistej oczywiście).
Dajcie znać czy Wam smakowało i czy chcecie więcej takich przepisów :)
No i czy chcecie wiedzieć co tam u mnie.
Miłego dnia :)
Buenosdias!
Hoy empezamos el dia de sol con mucha energía y con mente positiva.
Como va todo? Estoy aprendiendo cosas nuevas y desarrollandome porque lo peor que podemos hacer es quedarnos sin ir adelante. Estoy preparando un proyecto nuevo, algo que nunca antes hize y lo que me da mucha felicidad, pero de momento no os voy a contar nada porque seguro que a la mayoría de vosotros os gustan las sorpresas.
Bueno, vamos con la receta :) Hoy vamos a preparar una tortilla francesa con espinaca y perejil que os puede servir de desayuno, almuerzo o cena.
Ingredientes para preparar 1 porción:
- 3 huevos medianos
- 2 punados de espinaca
- 2 cucharas de perejil bien cortado
- 2 cucharas de cebolla bien cortada
- sal y pimienta negra
- aceite de coco para freir
Preparación:
Batir los huevos con la sal y la pimienta. Poner un poquito de aceite de coco en una sarten caliente y cuando el aceite este caliente echar la cebolla y freírla un poquito hasta que coga el color un poco dorado. Echar los huevos, la espinaca y el perejil y freírlo tapado a fuego lento.
Podeis tomarlo con verduras (es la opción mas sana) o en bocadillo, pero solo con pan integral.
Si lo preparais me gustaria que me contaseis como os salio :)
Quisiera también saber si os gusta que escriba lo que pasa en mi vida y cosas sobre mi persona.
Feliz dia :)
Wyglada super!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko
My Blog - aleksandraeva.blogspot.com
Lubię omlety, więc chętnie wypróbuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
My blog
Wygląda przepysznie! często robię takie omlety :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Sara's City